Vandaag behandelen we een veel voorkomende vraag: Waarom kiezen voor een SEO bureau? Veel bedrijven hebben tegenwoordig een website of een webshop. Zonder bezoekers heb je echter niets aan een website of webshop waardoor je tijd en geld in internet marketing moet steken.

SEO

SEO is een dienst met het uiteindelijke resultaat dat je ”gratis” bezoekers op je website krijgt. Je optimaliseert je pagina’s zowel intern als extern waardoor de website gaat stijgen in de organische zoekresultaten. Een klik op z’n resultaat kost je niets waardoor deze bezoekers heel waardevol zijn om de kosten per conversie te drukken. Hoe je je website intern en extern optimaliseert vergt veel specifieke kennis en zeer veel tijd. Hierdoor is het voor veel bedrijven aantrekkelijk om dit uit te besteden aan een SEO bureau met veel ervaring of bewezen resultaten. Voor onze websites hebben wij ook naar een SEO bureau gezocht. Aangezien wij in Eindhoven gevestigd zitten hebben wij de zoekterm SEO Eindhoven gebruikt om te zoeken naar een SEO bureau. Uiteraard kiezen wij voor het bureau dat als eerste naar bovenkomt aangezien zij weten hoe SEO werkt.

SEA

Ook kun je ervoor kiezen om de dienst SEA uit te voeren. Dit houdt in dat je gaat adverteren in Google. Hiermee betaal je per keer dat er op je advertentie wordt geklikt en kan dus heel kostbaar zijn. Indien je hier geen verstand van hebt raden we altijd aan om je campagnes bij te laten houden en te laten optimaliseren door een SEO/SEA bureau. Indien je hier namelijk niet dagelijks opzit kunnen de kosten enorm oplopen terwijl je misschien wel geen conversies hebt.

Optimalisatie

Alvorens je met de bovenstaande marketing activiteiten begint zul je bij het begin moeten beginnen, een goede website en webdesign. Laat je website maken door een professioneel webdesign bureau zodat je website naast (SEO)technisch goed in elkaar zit maar ook qua conversies goed is ingericht.